Zadarmo jste dostali, zadarmo dejte... :)

Svědci Jehovovi 1. část

25. 2. 2012 15:03
Rubrika: Nezařazené

Co všechno musí uvěřit a k čemu se vlastně zavazuje, kdo se stane svědkem jehovovým

  1. Odříkám se víry v Pána Ježíše Krista, Božího Syna, který se z lásky stal člověkem jako jsme my. V Ježíši budu vidět jen poloboha, andělskou bytost (archanděla Michaela).

  2. Odříkám se všech křesťanských vyznání víry – apoštolského, nicejsko-cařihradského, která vyznávají víru v Boha Otce, Syna, Ducha svatého.

  3. Odříkám se své vlastní církve a vystoupím z ní.

  4. Odříkám se Kristova kříže a nevidím v něm znamení božské lásky. Odříkám se Kristovy krve, prolité za můj hřích. Nevěřím, že mi Ježíšova oběť může zaručit věčný život.

  5. Odříkám se účasti na Eucharistii = mši svaté, která už pro mě nebude přístupná, protože neplatí Kristovo: „Pijte z toho všichni.“ Večeře Páně je určena je pro hrst vyvolených, mezi něž nemohu patřit, protože jsem se nestal svědkem jehovovým před II. Světovou válkou.

  6. Odříkám se víry, že smrtí můj život nekončí a že – jsem-li Božím dítětem – vezme mne Bůh do nebeského království, do věčného života, jak to zaslíbil (J 3,16).

  7. Odříkám se radostí dítěte Božího, protože vše záleží na tom, jaký podám náboženský výkon a jak přesně budu dodržovat nauku jehovitů.

  8. Odříkám se každého samostatného myšlení a zavazuji se k totální poslušnosti organizace Svědků Jehovových. Nebudu již usilovat, abych měl nějaký samostatný názor, ale budu bezvýhradně držet to, co organizace vyhlásí, i kdyby to nesouhlasilo s biblí.

  9. Odříkám se samostatného čtení bible a přemýšlení nad ní, protože by mne to mohlo přivést do tmy (jak řekl zakladatel Svědků Jehovových).

  10. Zavazuji se rozvázat svazky se svými příbuznými, pokud nejsou svědky. Nepřijmu od nich žádné dárky.

  11. Zavazuji se, že raději přijmu smrt svou, svých drahých, svého díděte, ale nedovolím, aby byla (i v případě ohrožení) provedena transfuze krve.

  12. Zavazuji se, že vyloučenému Svědku Jehovovu nepodám ruku, nepozdravím ho ani mu neprojevím náklonnost a sympatie.

  13. Zavazuji se, že nebudu dělat nic prospěšného na veřejnosti a ve společenském životě, a všeho se budu stranit, protože vše je pod vládou satana.

  14. Zavazuji se věnovat se denně učení Svědků Jehovových a jeho šíření. Pokud to nesplním, jsem si vědom, že se proviňuji neposlušností.

  15. Zavazuji se, že budu toužit a modlit se, aby přišla světová katastrofa, při níž Jahve zničí celé lidstvo kromě Svědků Jehovových.

  16. Zavazuji se, že odmítnu vojenskou službu a vojenské cvičení, případně i náhradní službu beze zbraně.

  17. Zavazuji se používat výhradně jméha Jehova, ač o tom není v celém Novém zákoně ani zmínka a apoštolové ho nikdy nepoužívali. Toto jméno považuj za důležitější nežli to, jímž nás učil Ježíš nazývat Boha: „Otče.“

Zobrazeno 1525×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková