Zadarmo jste dostali, zadarmo dejte... :)

Svědci Jehovovi 2. část

25. 2. 2012 15:15
Rubrika: Nezařazené

Co dělat, když se s vámi pokoušejí navázat rozhovor svědci jehovovi?

  1. Nehovořte se Svědky Jehovovými nikdy sami. Řekněte jim, že si k rozhovoru pozvete také kněze. Zpravidla to odmítnou. Odmítněte tedy rozhovor také.

  2. Nepřijímejte jejich literaturu, která je velmi rafinovaně uspořádána a dovede člověka zaplést.

  3. Myslete na to, že jsou to lidé svedení velikou totalitní organizací, bludným učením.

  4. Myslete na to, že stát se Svědkem Jehovovým znamená dostat se do naprosté závislosti. Celá řada Svědků Jehovových – pokud byli z této moci vysvobozeni – o sobě napsala, že byli otroky „strážné věže učení“. Být Svědkem Jehovovým znamená skutečné otroctví.

  5. Svědkové Jehovovi jsou dobře školení, jak rozhovor začít. Mají o tom dokonce spisek – Rady, jak odpovídat na otázky.

Co k tomu patří?

  • Nejprve zalichotí svému posluchači, že je inteligentní člověk a že dovede kriticky posoudit učení své církve.

  • Pak začnou hovořit o špatných poměrech ve světě – s tím v podstatě každý souhlasí.

  • Hovoří o Pánu Ježíši, aby vzbudili dojem, že jsou důvěryhodní křesťané.

  • Přesvědčují vás, že jim jde o rozhovor a že nemají v úmyslu někoho „přetahovat“ či nabádat k výstupu z církve. Ve skutečnosti je to jediný smysl a cíl jejich rozhovoru.

  • Jsou instruováni, aby nenapadali církevní učení, ale raději si získávali vaši přízeň.

  • Napoprvé působí sympaticky, ale když přicházejí častěji, stanou se nepříjemně dotěrnými. Nakonec nevíte, jak se jich zbavit.

  • Zasypou vás citáty z bible, takže budí dojem, že mají bibli prostudovanou. Ve skutečnosti argumentují citáty libovolně vytrženými ze souvislosti. Snaží se vést tzv.: studiu, jehož smyslem je zaplést vás do myšlenkové sítě jejich vlastního chápání.

  • Vy jste vůči nim bezmocní, protože neumíte libovolně chrlit citáty z bible.

  1. Proto odmítejte návštěvy svědků Jehovových. Odmítejte s nimi debatovat. Cílem jim není rozmluva, upřesnění, ale cílevědomý tlak, který vás má přivést k odpadu od víry.

Zobrazeno 2290×

Komentáře

Praded

Mám radost, když je někdo zdravě sebevědomý :-) Ale :-) Broučky SJ znám už delší čas, cca 25 let se jimi systematicky zabývám :-) Odložte stranou naivitu, pokud někdo dostane za stranický (pardon, osobní evangelizační :-)) úkol Vás přitáhnout, čelíte buď systematickému snappingu moderovanému poměrně profesionálně, nebo, a to v horším případě, fanatické snaze splnit úkol a zasloužit si jehovistické nebe. Naivitu na téma racionálního odpinknutí nějaké jehouše odložte hodně hluboko do krabice na tříděný odpad na příští rok :-). /Mám na mysli ne nahodilý kontakt, ale cílené zaměření, třeba z důvodu sousedství, nebo (zvláště) Vaší jisté společenské důležitosti v místě, kde žijete. :-)/ A především - nezapomínejme na to, že každý z nás je psychická sinusoida, takže když jsem na hřebenu vlny, jsou mi fšecky blafy k zasmání, ale pokud zrovna pluji v prohlubní přívalu, budu se chytat fšeho, co i vzdáleně připomíná jistotu žití :-) A jehouši sami plují a loví jen v tý mezivlně. /Na Ostravsku v polovině 80. let systematicky obcházeli ty, jimž zemřeli blízcí příbuzní a jejichž adresy (i tehdy, bez internetu!!) byli schopni dohledat ... :-) /

abbe

S jehovistama(JS=schválně píši obráceně) mám svý vlastní zkušenosti od 80let 20st.n.l. Jsou nesmiřitelní , chodí ve dvou, vždy jeden argumentuje a druhý takticky vyčkává a vy na odpovědi jste sami,nejhorší je že za sebou a hlavně nad sebou nemáte prormodlený zabezpečený ochranný poklop ve tvaru zvonu, kde byste byli chráněni a proti útokům "zlého" imunní, vaši přátelé ze spolča se za vás ani nemodlí, jelikož vůbec nepřed_ pokládají, že vy byste byli tak odvážní a biblickými a jinými vědomostmi ze závěrů církevních koncilů prvníćh století znalostmi nabytí,že byste s JS diskutovali,(sami katol kněží k tomu nemají chuť)...a mnozí sami potřebují přímluvnou modlitební injekci k povzbuzení. Za druhé pokud jsou (JS) tři tak ti dva co mluví jsou začátečníci a zaučují se v praxi jak se to má dělat s jinověrcama (katolíci,ateisté...) a ten třetí je dozorcem (StrážnéVěže=SV) popřípadě zakročí když by ti dva vybočili od naučených bezduchých,nelogických a odporující učení JS...sám jsem poznal, že mnozí noví jejich tzv.učedníci jsou bývalými římskými katolíky, kteří byli pokřtěni, někdy snad i chodili do náboženství, někteří kluci dokonce ministrovali,až dospěli tak víru odložili, aby se dostali na školu, rodiče aby neztratili zaměstnání, oni sami aby měli výhody světa a zalíbili se tehdejší vládnoucí garnituře komunistů...sami nepevní ve víře a s vysokoškolskými tituly, nenaplněni životem a často i vlastní vinou zpackaným životem, hledajíce štěstí, porozumění, přijímají poddanou ruku od kohokoliv, třeba i od JS...Když jsem s nimi diskutoval mezi pootevřenými dveřmi a s Biblí v Hebr jazyce po ruce, nebylo to nic příjemného, jednou jsem je pozval dál do bytu a celých 18hodin v celku jsem se jich nemohl zbavit, od té negativní zkušenosti jen mezi dveřmi...já sedím u dveří a oni ať namáhají své zdravé nožičky,já jsem nohy v loterii nevyhrál a nové nedostanu, až se mi opotřebují...Kdo zná učení Aria ze 4st.n.l. tak JS v tom pokračují...Kdo čte doma jejich Bibli z Nového Světa, tak zjišťuje že se neshoduje se žádným existujícím překladem ani když mají uvedeno v tiráži že ji přepsali z Anglického jazyka a vydání Krále Jakuba...je to jen blaf...sami si ji přeložili podle sebe velmi volně a liberálně, připsali plno poznámek, které do tisku zahrnuly a ty nemají s původním textem nic společného...a věřte mi mezi sebou pak navzájem si sdělují kdo je odmítl a čím argumentoval, nebo kdo s nimi diskutoval a jakým způsobem, a příště když přijdou, tak jsou ostřílenější, mazanější (já bych řekl: vychcanější)...a pak nakonec zjistiíte že je to bezduchý, neplodný dialog, před kterým varuje ap.Pavel Timotea svého žáka, aby se tomu vyhnul...Spíše než-li odsuzování, se za JS modleme...a M: modleme se i za sebe navzájem...

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková